Skip to content

Nikolina Bošnjak : Tigiji i spletka duha Pohlepića

Book details

E-knjige za djecu

Tigiji i spletka duha Pohlepića Nikolina Bošnjak

U mirnom selu na planetu Tiga gdje žive radosni mali Tigiji, počinje se događati nešto čudno. Zločesti duh Pohlepić obilazi selo i nagovara Tigije da počnu uzimati više voća, povrća i drugih plodova kojima obilno rađa planet Tiga, nego što im zaista treba.Autorica kroz slikovnicu naglašava važnost brige za prirodu, životinje i planet Zemlju. Pri tome objašnjava i zašto je važno odvajati korisni otpad, koje su to vrste otpada i što u stvari postižemo tim postupcima.


Svojstvo Vrijednost
Izdavač Geologika Regulus j.d.o.o.
Zbirka Biblioteka Gea
Ilustracije Petra Vrdoljak Rundek
Godina izdanja 2021.
Jezik
Vrsta datoteke epub
ISBN 9789535935049

Izvodov na voljo:


  • Prost
  • Prost
  • Prost
  • Zaseden

    Še 3 dni 35 min in 6 sekund

Pretpregled

Nikolina Bošnjak: Tigiji i spletka duha Pohlepića
Nikolina Bošnjak: Tigiji i spletka duha Pohlepića
Pretpregled ...

Dugi opis

U mirnom selu na planetu Tiga gdje žive radosni mali Tigiji, počinje se događati nešto čudno. Zločesti duh Pohlepić obilazi selo i nagovara Tigije da počnu uzimati više voća, povrća i drugih plodova kojima obilno rađa planet Tiga, nego što im zaista treba.

Tigiji se počinju svađati i u selo se uvlači nemir. Svi su nesretni i sve više se svađaju. Uslijed silne neravnoteže i nemira, probudise i sam planet Tiga te odlučuje kazniti Tigije zbog pohlepe.

Da bi riješili problem Tigiji uz pomoć plemenskog vrača Tigi Vaiza kreću na putovanje. Ali duh Pohlepić ne odustaje od svojih planova te poziva svoje prijatelje duhove da mu pomognu sprijećiti Tigije da stignu do Spilje predaka...

Priču o Tigijima, tijekom velikog proljetnog pospremanja kuće, tata priča djevojčici Lori i pri tome joj objašnjaava kako su ljudi isto pohlepni i što čine planetu Zemlja. Dok tako razgovaraju odluče da će odnijeti u reciklažno dvorište sav korisni otpad koji pronađu u kući i u dvorištu i savjesno ga odvojiti. U ovom dijelu knjige djeca uče o odvajanju i iskorištavanju korisnog otpada, stakla, papira, organskog otpada, plastike, metala...

U ovoj knjizi za djecu, intenzivan je motiv neumjerenosti i pohlepe koja dovodi do problema u selu Tigija ali i na nivou planeta Tiga. Ovdje autorica na simboličan način vuče paralelu sa današnjim potrošačkim društvom i štetnim utjecajem koji takav način razmišljanja i života ima na planet Zemlju.

Autorica kroz slikovnicu naglašava važnost brige za prirodu, životinje i planet Zemlju. Pri tome objašnjava i zašto je važno odvajati korisni otpad, koje su to vrste otpada i što u stvari postižemo tim postupcima. Slikovnicom se djeci prenosi poruka o važnosti osobne odgovornosti za sebe, za druge kao i za planet u cjelini.


Povezane knjige


Vladimir Nazor: Veli Jože
Vladimir Nazor: Veli Jože
Vladimir Nazor
Veli Jože
Mark Twain: Pustolovine Toma Sawyera
Mark Twain: Pustolovine Toma Sawyera
Mark Twain
Pustolovine Toma Sawyera
Oscar Wilde: Sretni princ
Oscar Wilde: Sretni princ
Oscar Wilde
Sretni princ
Zoran Pongrašić: Mama je kriva za sve
Zoran Pongrašić: Mama je kriva za sve
Zoran Pongrašić
Mama je kriva za sve
Hans Christian Andersen: Bajke
Hans Christian Andersen: Bajke
Hans Christian Andersen
Bajke
Felix Salten: Bambi
Felix Salten: Bambi
Felix Salten
Bambi

Ostale knjige autora


Nikolina Bošnjak: Kradljivci koralja
Nikolina Bošnjak: Kradljivci koralja
Nikolina Bošnjak
Kradljivci koralja
Nikolina Bošnjak: Lude gljive poslije kiše
Nikolina Bošnjak: Lude gljive poslije kiše
Nikolina Bošnjak
Lude gljive poslije kiše