Skip to content

Česta pitanja

E-knjige iz mrežne knjižnice iBiblos ne mogu se nažalost čitati na Kindleu. Kindle je naime zatvoreni čitač, a to znači da s njim možete pristupiti jedino sadržajima na Amazonu (Kindle Store). Kupnja ili posudba e-sadržaja iz drugih izvora nisu mogući. Na to nažalost ne možemo utjecati.
Načelno na svim uređajima koji omogućuju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. iBiblos je trenutno primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom).
Naravno, za to Vam je potreban program koji omogućuje upis Adobe ID-a (naprimjer Adobe Digital Editions)
Naravno, knjige možete čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani s istim korisničkim podacima.
Aplikaciju za Android možete preuzeti na mrežnoj trgovini Google Play.
Aplikaciju za iOS možete preuzeti na mrežnoj trgovini Apple App Store.
Moguće je. Ako imate svoju omiljenu aplikaciju za čitanje, knjigu nakon prijenosa možete otvoriti pomoću nje. Aplikacija mora omogućavati upis Vaših korisničkih podataka i izbor Vendor ID-a: InkBook.
Nije potrebno. U padajućem meniju izaberite Vendor ID: inkBOOK i zatim upišite Vaše pristupne podatke za iBiblos (akronim knjižnice + broj iskaznice i lozinka ili podaci iBiblos računa). Više informacija o pripremi i korištenju uređaja za čitanje možete pročitati na stranici Vodič.
Ako koristite Android ili iOS uređaj, knjigu možete neposredno posuditi pomoću iBiblos aplikacije.
Dvadeset i jedan dan (tri tjedna); zatim se datoteka zatvara i ne možete joj više pristupiti. E-knjigu je moguće prijevremeno vratiti nakon 24 sata.
Trenutno ne, ali isti naslov možete posuditi još jednom.
Trenutno ne.
Trenutno ne.
Trenutno je moguće posuditi najviše tri knjige.
Zakasnine nema.
Naravno, e-knjige s iBiblosa možete posuditi bilo kad i bilo gdje.
Nažalost, trenutno se u knjižnicu ne možete učlaniti preko interneta.
Ako imate još kakvo pitanje pišite nam na ibiblos@gkc-pula.hr.